Asta

ASTA – Den stumme verdensstjerne - (Det Flydende Teater)

ONSDAG D. 5. OKTOBER 2022 KL. 19.30 MUSIK OG TEATERHUSET I TOFTLUND

Aflyst pga sygdom. Ny dato bliver fundet!

Abonnement kr. 200, - Løssalg kr. 250,- Børn og unge under 18 år kr. 100,-

Asta Nielsen var en, ”larger than life- kvinde”, som med visioner og kompromisløshed endte som en af verdens største filmskuespillerinder. Asta Nielsens fortælling er i sig selv hyldestværdig og kendetegnet ved en opstigning fra fattige kår til skuespillerinde på Det Kongelige Teater og videre til verdensberømmelsens glitrende tinder som filmstjernen, ”Die Asta”.
I sine film præsenterer Asta Nielsen verden for en ny kvindeskikkelse, som er sig sit køn og sin seksualitet bevidst: de kvindelige karakterer er udadreagerende, seksuelt bevidste, temperamentsfulde og ambitiøse, hvor mændene tumler forfjamskede rundt for at finde sin rolle i en verden.
Det er samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie. Og publikum elskede det!
Asta Nielsen nåede at indspille omkring 75 film, heraf mere end 70 i Tyskland, hvor filmstjernens popularitet bl.a. affødte en invitation til theselskab hos den nyvalgte kansler, Hr Hitler.
Asta Nielsen takkede høfligt ´ja´ til theselskabet, men afgjort ´nej’ til at lade sig spænde for propagandaminister Goebbels vogn. Asta Nielsen ville ikke dikteres noget fra nogen – og slet ikke fra mænd. Hun vendte i 1937 tilbage til et Danmark, som langt hen vendte filmstjernen ryggen. Det blev kun til en enkelt rolle på teatret og Asta Nielsen karakteriserede tiden i Danmark som, ”årene i lediggang”, som hun bl.a. udnyttede til at skrive sin meget roste selvbiografi, ”Den tiende muse”.

Asta Nielsen døde i 1972.

Medvirkende: Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig og Karen Duelund Guastavino

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard

Komponist: Karen Duelund Guastavino

Scenograf: Lisbeth Burian

Kreativ producent: Christine Worre Kann

Ide + koncept: Det Flydende Teater

ASTA præsenteres i samarbejde mellem Det Flydende Teater, Teatergrad og Det Danske Filminstitut.