Historien om en Soldat

TORSDAG D. 4. FEBRUAR 2021 KL. 19.30 AFLYST!

MUSIK OG TEATERHUSET I TOFTLUND
Abonnement kr. 200,- Løssalg kr. 250,-
Børn og unge under 18 år kr. 100,-

Silkeborg Classic.

Links til:
Bestil billetter hos ‘Billetten’
Mere om gruppen (findes ikke endnu)
– Forrige
– Næste

Igor Stravinskijs ”Historien om en Soldat” – fortalt i en ”fake news” -tid.
Drømmen om at kunne se ind i fremtiden og derigennem opnå rigdom og velstand er en drift, der er mindst ligeså aktuel i 2021, som den var for 100 år siden. Den er temaet for Igor Stravinskijs Kammermusikstykke ”Historien om en Soldat” fra 1918. Det evigtgyldige eventyr om den fattige soldat, der møder heksen eller djævelen og får adgang til rigdom eller indsigt – mod at han sælger sin violin og dermed sin sjæl.
I Silkeborg Classics nye opsætning, hvori der også medvirker en balletdanser, spilles musikken af et ensemble, bestående af violinisten Christina Åstrand og seks andre professionelle musikere, under ledelse af dirigent og kapelmester Henrik Svenning.
Inspireret af Stravinskijs musik til ”Historien om en Soldat” har komponisten Anders Koppel endvidere skabt et helt nyt værk, som bliver opført som afslutning på forestillingen.
Skuespiller Henrik Koefoed causerer over historiens etiske og moralske dilemmaer og den filosofiske vinkel tegnes af tidligere biskop Kjeld Holm, henholdsvis professor emeritus Steen Hildebrandt.

Vi viser professionelt teater og spiller rigtig musik!