VALKYRIENS KAMP

MANDAG D. 4. OKTOBER 2021 KL. 19.30 MUSIK OG TEATERHUSET I TOFTLUND Abonnement kr. 200,- Løssalg kr. 250,- Børn og unge under 18 år kr. 100,-

Valkyriens kamp – ny dansk musikforestilling om Thit Jensen.
Thit er kvindekampens ”superstjerne” med sine foredrag og tanker omkring frivilligt moderskab og prævention i en tid, hvor der slet ikke eksisterer et sprog for dette. Hun var lige dele elsket og hadet for sine revolutionerende tanker. Med landsdækkende foredragsturnéer, over 45 udgivne bøger og fast spaltetid i landets aviser, var Valkyrien den mest læste forfatter i sin samtid.
På de ydre linjer lykkes Thit Jensen altså med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror, Johannes V. Jensen, og for at finde sit livs kærlighed.
Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.
Medvirkende: Ene Øster Høyser, Malin Rømer Brollin-Tani, Søren Bang Jensen, Marie Louise von Bülow, Christine Worre Kann
Instruktør: Pelle Nørdhøj Kann
Dramatiker: Julie Glargaard
Koreograf: Jannik Elkær
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap
Komponist: Marie Louise Von Bülow

Vi præsenterer Musik og Teater, når det er bedst!