Jens Lysdal

Gratis koncert med Jens Lysdal trio

TORSDAG D. 17. NOVEMBER 2022 KL. 19.30 MUSIK OG TEATERHUSET I TOFTLUND

Med sit første fuldlængde danske album ”Paradis til låns” (released 30/9-2022) træder den Grammy-, DMA- og Schallplattenkritik- nominerede sanger, komponist og guitarist Jens Lysdal, for alvor i karaktér på sit modersmål.

Det er intakt livsnysgerrighed, kærlighed til musikken, personlighed og erfaring fra levet liv – sat i musik og ord.

En moderne hjemstavnssang om hjembyen Slagslunde, sange om barndommens sommerhus på Als, det uundgåelige mand/kvinde-tema, klimasituationen, og såmænd et bud på en ny ”tak for alt”/-farvelsang – og så det løse.

Siden hans debutalbum ”A matter of time” (”Et af nyere dansk pophistories mest helstøbte værker”), har Jens Lysdal væltet sig i overvældende anmeldelser både hjemme og ude. Han er blevet kaldt en af skandinaviens bedste guitarister, har turneret i USA, Tyskland, Holland, Canada, Kina og en lang række andre lande, indspillet med nogle af klodens bedste musikere og senest fået fire melodier i højskolesangbogen.

Med andre ord.en spillemand, og en sangskriver med en sjældent stor og varieret musikalsk og oplevelsesmæssig rygsæk.

At han bl.a. har spillet på både Skanderborg, Skagen, Tønder og Copenhagen og Stockholm Jazzfestival, siger også en del om hans bredde og musikalske diversitet.

Nu er hans fokus Danmark og det danske sprog, og dén nærhed med publikum det gir at kommunikere på dét sprog man er mest fortrolig med.

Koncerterne er fyldt med skæve indfald og god, humoristisk kontakt med publikum. Og fordi Lysdal altid er så meget personligt til stede, bliver koncerterne ofte – udover det musikalske – ofte både en social og sanselig oplevelse, hvor nærværet og fællesskabet er det man tager med sig hjem.

”Musik skal skabes i nu’et, for de mennesker der er der i aften”.

 

De andre to hjul i trioen:

JAKOB FALGREN – BAS & VOKAL

Én af landets mest efterspurgte bassister (Savage Rose, James Morrison, Trentemøller, Søren Huss,

Bisse, Pernille Rosendahl, Jakob Bellens), hvor erfaringerne fra alle hans sammenhænge, gør ham til en

mere og mere personlig og unik musiker.

SØREN VESTERGAARD – EL-GUITAR & VOKAL

(Pernille Rosendahl, Select Captain)